Na a szervízdíj egy étteremben, az piszkálja rendesen a csőrömet. Nem a borravaló, azt még akkor is adok, ha éppen elbalfaszkodtak valamit a kiszolgálásnál. De a kötelező szervízdíj eleve egy logikai hiba eredménye. Az étterem maga egy szolgáltatás, bevásárolnak helyettem, megfőznek helyettem, kihozzák nekem, leszedik utánam, elmosogatnak utánam, na meg fenntartják az egész kócerájt. Ezekért fizetem az étlapon megjelölt összeget, meg adok borravalót ha akarok, amit a személyzet szétoszt egymás között, kivéve ha le kell adni azt is a főnöknek. Ennyi erővel lehetne alapanyag-beszerzési díj, meg főzési díj, meg minden más díj. Ha több pénzt akar a tulaj, akkor adja drágábban az ételt és kész. Ne nézzen olyan hülyének, hogy ha szervízdíjat szed, akkor nem tűnik fel, hogy egyszerűen drágább a hely? Az a legdurvább az egészben, hogy ezt a primitív trükköt pont a puccosabb, gourmet helyek alkalmazzák legnagyobb előszeretettel. Ez egyben nagy szerencse is, mivel nem járok olyan helyekre ahol tizenhúszezrekért adnak 3 gramm görényhányást szépen feldíszítve, és így legalább a gazdag ál-intellektuális gasztro-sznobok fizetik meg a világ szervízdíjának nagy részét!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése